Speelgoed in de horeca… Hoe dan?!

We hebben een flinke hittegolf achter de rug en schoolvakanties zijn bijna afgelopen. We zijn heerlijk naar buiten geweest met de kinderen in de schoolvakantie. Gelukkig kregen veel pannenkoekenrestaurants, pretparken, dierentuinen, ijssalons en campings ook weer veel Nederlanders (en toeristen) over de vloer. Ondanks de rare tijden is een groot gedeelte van de bedrijven weer gematigd positief.

Wat fijn!

Veel bedrijven zien binnen de horeca- en recreatiewereld weer een positieve tendens. Ook bestellen ze weer leuk horecaspeelgoed bij Bellus Toys. Denk hierbij aan bellenblaasjes, opblaasbare artikelen, waterpistooltjes, strandspeeltjes, springtouwtjes en stoepkrijt.

Maar hoe kan ik nou kinderspeelgoed integreren binnen mijn bedrijf?

Wij zijn continu met onze inkopers op zoek naar leuke artikelen binnen ons assortiment. Voor buitenspeelgoed geldt echter een gouden regel: ‘oldskool speelgoed spreekt het meeste aan’. Kinderen spelen het liefste met een stuiterbal, stoepkrijt, een bal of een bellenblaasje. Veel speelgoed groothandelaren zijn op zoek naar het gouden ei. Onze ervaring leert dat dit slechts sporadisch gebeurt of lukt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spinner. Dit was een hype-gevoelig artikel. Vaak zie je dat dit slechts een kwestie van tijd is… Vervolgens ebt deze rage weer weg. Veel leveranciers hebben met de handen in het haar gezeten toen deze hype voorbij was. Ze bleven zitten met een hoge restvoorraad.
Bellus Toys richt zich dan ook met name op het ‘normale’ horeca speelgoed. Zoals eerdergenoemd speelgoed. Bijvoorbeeld geven onze klanten de kindjes bij het kindermenu een leuke knuffel of een grappig spelletje. Daardoor vermaken de kinderen zich aan tafel prima, wat vervolgens resulteert in blije ouders…

Want overal waar kinderen het leuk hebben, komen de ouders graag terug. Voor veel horecabedrijven is speelgoed een ondergeschoven kindje. Ze focussen zich op interieur, de menukaart of hebben (zoals nu) de handen vol aan de marktontwikkelingen en personeelszaken. We zien echter bij veel klanten, die starten met een kidsconcept, een stijging van omzet. Papa of mama pakt nog een extra koffie of borreltje als de kinderen zich vermaken. Dit kan met een buitenspeeltoestel zijn, een leuke speelruimte maar ook met een grappig spelletje of een leuke kleurplaat aan tafel. Laatstgenoemde voorbeelden hoeven geen grote investering te zijn. Bellus Toys heeft bijvoorbeeld al leuke puzzels en spelletjes vanaf 10 cent. Als dit een extra cappuccino oplevert is de rekensom snel gemaakt!

Echter sommige klanten gaan veel verder met hun kidsconcept. Doordat ze een spaarsysteem hebben bedacht met muntjes. De kindjes krijgen een muntje bij het kindermenu en kunnen sparen voor verschillende cadeaus. Het resultaat is dat de families vaker terugkomen om meer muntjes te sparen voor een groter cadeau! Ook het grotere horeca speelgoed is namelijk bij Bellus Toys te bestellen.
Daarnaast hebben sommige klanten een compleet kinderwinkeltje ingericht waar ze alle cadeaus uitstallen. De kinderen kunnen in deze wondere wereld hun gewenste cadeautje uitzoeken met de gespaarde muntjes. Dit zorgt voor een geweldige beleving…

Door, in totaal, zo’n 10 jaar ervaring binnen deze horecawereld kunnen we een goed en vrijblijvend advies geven over de mogelijkheden. Een kindvriendelijke strandtent aan zee heeft een andere benadering nodig dan een pannenkoekenrestaurant ergens in het bos. En een dierentuin is weer anders dan een camping. We zullen dan ook heel goed bekijken wat leuke, laagdrempelige mogelijkheden zijn om het speelgoed binnen de horeca/recreatie het beste tot zijn recht te laten komen.

Vanuit ons magazijn van ongeveer 15.000 m2 bieden we ruim 4.000 verschillende artikelen aan. Deze kunnen we binnen 1-2 dagen bij onze klanten hebben.

Wat echter ook een onderdeel kan zijn binnen een kidsconcept à maatwerk/merchandise speelgoed! Dit kunnen gepersonaliseerde ijsbekers zijn of bedrukte puzzels met een eigen logo. Er is heel veel mogelijk bij ons.

Op ons maatwerk-speelgoed zit vaak een langere levertijd en ook het proces duurt iets langer. Wij zullen in overleg gaan bekijken welke artikelen hiervoor het beste geschikt zijn om de naamsbekendheid en beleving te vergroten.

Bellus Toys heeft een mooie portfolio opgebouwd van maatwerk artikelen. Zo hebben wij ijsbekers, spelletjes, potloden, knuffels, menuboxen en puzzels al kunnen personaliseren. Dit kunnen ontzettend leuke eyecatchers zijn op een camping, dierenpark, restaurant of speeltuin.

Daarnaast weten wij ook onderscheidend te zijn met het plaatsen van gratis vendingmachines. Ook dit kan onderdeel zijn van de kindbeleving binnen de horeca of recreatiewereld. Ook zien wij onze vendingmachines veel terug bij tandartspraktijken. Deze capsulemachines zijn dan gevuld met heel leuk tandartspeelgoed!
Check snel https://www.bellustoys.com/capsules/ voor meer informatie!

Het idee is om een muntjes weg te geven bij een kindermenu of na een tandartsbezoek. Het kindje kan zélf de verrassing uit de machine gaan draaien. Dit resulteert altijd in blije gezichtjes! We zien dat dit met regelmaat een leukere beleving oplevert in vergelijking met een traditionele grabbelmand. Daarnaast zijn de machines ook afgesteld op €1,- of €2,- waardoor dit vaak voor extra omzet zorgt!

Kortom; zo kunnen geijkte artikelen zoals stuiterballen en stoepkrijt een onderdeel zijn van het kidsconcept binnen jouw bedrijf maar kun je het ook veel breder trekken met een spaarsysteem of merchandise. Wij denken heel graag met je mee! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.